Visie


Teun de Nooijer begon ooit met hockeyen op een kleine regioclub en speelde daar met veel plezier. Op latere leeftijd stapte hij over naar een ‘grote’ hoofdklasseclub. Zijn hockeypad leidde tot vele gouden medailles.

De Hockey Academie vindt het belangrijk dat kinderen zo lang mogelijk op hun eigen club blijven hockeyen en toch ook wekelijks in aanraking komen met de top. Daarom zijn er sinds 2009 speciale talententrainingen in de regio’s Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, ’t Gooi en Nijmegen.

Ons doel is de regio te versterken. Doelstelling is pertinent niet om talent vroegtijdig weg te halen bij de regioclub. De Hockey Academie vindt het juist belangrijk dat talenten op hun eigen club blijven spelen. Voor de ontwikkeling van deze talenten is het van belang wekelijks te excelleren in het eigen team. Daarnaast krijgen talenten bij de Hockey Academie de persoonlijke aandacht en uitdaging die ze nodig hebben tijdens de wekelijkse trainingen.

Tijdens de talententrainingen richten we ons vooral op het technische deel, tactiek komt bij de eigen club immers aan de orde. Daarnaast vinden we het ook belangrijk het kader op de regioclubs te versterken. Daarom kunnen clubs (tegen betaling) gebruik maken van de Online Hockey Academie. Doelstelling van deze online tooling is het creëren van een hoger trainingsniveau.